maj 13, 2020

Dom starejših Šentjur: MI ZMOREMO

V domovih za starejše so spet dovoljeni obiski, a seveda ob posebej strogih ukrepih. Po dveh mesecih so se pogovorov v živo in na štiri oči – pa četudi brez dotikov in ob nadzoru zaposlenih – izjemno razveselili tudi stanovalci Doma starejših Šentjur in njihovi svojci. Pogovarjali smo se z direktorico Vesno Vodišek Razboršek.

Po Domu starejših Šentjur visijo številni tovrstni plakati, ki opogumljajo ter na katere stanovalci in zaposleni pišejo, kaj bodo, ko bo epidemije konec. (Foto: DU Šentjur)

V šentjurskem domu starejših so se stanovalci med epidemijo s svojci in prijatelji pogovarjali prek spleta in po telefonih, mahali so si tudi skozi okna doma. A zdaj, ko lahko spet skupaj, pa čeprav na varni razdalji, posedijo na vrtu, je občutek povsem drug. Prva srečanja niso orosila le oči stanovalcev in njihovih svojcev, pač pa tudi zaposlenih. »Tudi njim je težko ohranjati potrebno distanco, a če je to potrebno, da ohranimo zdravje, to sprejemamo,« ob tem poudarja direktorica doma Vesna Vodišek Razboršek. Prav tako razlaga, kako si v domu tako zaposleni kot stanovalci vseskozi nudijo podporo, tudi z velikimi plakati, na katerih piše MI ZMOREMO. Prav tako pišejo, kaj bodo najprej naredili, ko bo epidemije konec. Z Vesno Vodišek Razboršek se je pogovarjala Anja Deučman:

Galerija slik