november 14, 2018

Dravinjo spet bremeni onesnaženost

Reko Dravinjo že desetletja bremenijo odpadne industrijske vode. Na območju industrijskega kompleksa nekdanjega Konusa v Slovenskih Konjicah je reka zaradi onesnaženosti pogosto obarvana. Občina je lani sicer uredila povezavo na čistilno napravo, a, kot vse kaže, neučinkovito, saj je te dni znova spreminjala barvo.

Takšna je bila Dravinja v Slovenskih Konjicah te dni. Če boste znova opazili tak prizor, nemudoma pokličite dežurno službo JKP-ja.

Občina uvedla dežurno službo
V minulih letih in desetletjih se kljub številnim pozivom, naj inšpekcijske službe ukrepajo, ni kaj dosti spremenilo. Zato je življenje v reki usihalo, konjiška občina je lani naposled zgradila ločen kanalizacijski sistem znotraj kompleksa bivšega Konusa v središču Slovenskih Konjic. Tako je vsem podjetjem znotraj poslovne cone Konus omogočila priklop na kolektor odpadnih voda, ki je povezan s centralno čistilno napravo. Takrat je v upanju, da bodo v Dravinji znova boljši pogoji za življenje, ribiška družina v reko spustila tudi nov ribji zarod. A so Konjičani pred dnevi znova zaskrbljeni gledali v onesnaženo Dravinjo. Na presenečenje mnogih se je ponovno obarvala v belo. Odgovorov, zakaj, še ni. Na konjiški občinski upravi pa so občane pozivali, naj ob takšnih dogodkih nemudoma obvestijo dežurno službo Javnega komunalnega podjetja Slovenske Konjice, ki deluje neprekinjeno 24 ur na dan. Njihovi telefonski številki sta 041 662 665 ali 041 684 414. Ob takšnih primerih je namreč ključno hitro ukrepanje. (BF)