avgust 13, 2019

Družina Jurše pozimi že v novem domu?

Minilo bo osem mesecev odkar je požar povsem uničil hišo družine Jurše v okolici Sladke Gore. Družina je takrat izgubila dom in vse, kar je bilo v njem. A so jim v nesreči priskočili na pomoč mnogi ljudje dobre volje, zato bo družina kmalu dobila nov dom. Še vedno pa je zelo dobrodošla tudi vaša pomoč.

Juršetovi upajo, da se bodo v nov dom preselili 1. novembra. (Foto: arhiv družine Jurše)

Na pogorišču raste nova hiša
Petčlanski družini Jurše iz Polžanske Gorce, ki ji je 17. januarja do tal pogorela hiša, so v nesreči priskočili na pomoč mnogi ljudje dobre volje, od šmarske občine, humanitarnih organizacij, društev, podjetij in številnih posameznikov iz vse Slovenije, zato je družina že dobila novo streho nad glavo. Dela so v tretji gradbeni fazi, razlaga Majda Jurše, ki o postorjenem v mesecih po požaru takole razlaga:  

 

Hvaležni za dober odziv ljudi
Gradnja hiše brez številnih donacij in prostovoljnih prispevkov ne bi bila mogoča, pravi Juršetova, ki je hvaležna vsem, ki so jim darovali denarne prispevke, jim v hudih trenutkih nudili moralno oporo ali kako drugače pomagali.

Hiša potrebuje opremo, da bo postala dom
Do selitve v novo hišo bo potrebnega še veliko dela in kar nekaj denarja. Pomoč družini je zato še vedno dobrodošla. In kaj po besedah Majde Jurše najbolj potrebujejo?

Juršetova upa, da se bodo v novo hišo vselili še pred zimo. Tako bi se družini izpolnila velika želja, ki so si jo zadali po požaru, da bi bila selitev 1. novembra in bi vnuk Nik prvo svečko upihnil že v novem domu.

Kako lahko darujete?
Denar za družino Jurše še vedno zbirajo na Območnem združenju Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, na transakcijskem računu št. SI56 6100 0001 6073 732, sklic: SI00 17012019, BIC banke: HDELSI22, koda namena: CHAR, s pripisom "POŽAR JURŠE". Doslej se je na računu zbralo okoli 11.300 evrov, ki jih je družina porabila za gradbeni material. (SP)

 

Galerija slik