november 21, 2018

Državni denar za ceste in krožišča na Konjiškem

Tudi letos je država zagotovila denar za posodabljanje cestne infrastrukture v konjiški občini. Obnovila je približno 7 kilometrov regionalnih cest in uredila križišče na prometno zelo obremenjeni cesti v Novem Tepanju, kjer bo zgradila še pločnik. In katere pridobitve se na Konjiškem še obetajo s financiranjem države?

Po novem krožišču ob vstopu oziroma izstopu s štajerske avtoceste naj bi se zapeljali naslednje leto. (Foto: arhiv Radia Štajerski val)

Tudi obvoznica proti Oplotnici bo!
Na Direkciji za infrastrukturo (DRSI) zagotavljajo, da bodo kmalu nadaljevali obnovo več regionalnih odsekov v skupni dolžini dobrih dveh kilometrov na relaciji Žička kartuzija - Stare Slemene ter na Zbelovem. Prav tako zaključujejo priprave na gradnjo krožišča ob vstopu v mesto Slovenske Konjice s tepanjske strani, pri Hoferju. Direkcija je že objavila razpis za izvajalca del. Krožišče bo stalo okoli 650 tisoč evrov, glavnino denarja bo zagotovila država. Dobro kaže tudi glede gradnje težko pričakovanega krožišča pri vstopu na štajersko avtocesto v Tepanju, ki bo pripomoglo k večji prometni varnosti. Projekt je v fazi recenzije. In po več desetletjih prizadevanj se bo prav tako začela gradnja obvoznice proti Oplotnici. Direkcija je namreč že podpisala pogodbo za izdelavo projekta, obvozna cesta bo speljana od načrtovanega krožišča Hofer do Škalc. To pa še ni vse. Pri vstopu v Loče se obetajo ukrepi za umirjanje prometa s strani Žič. Na tamkajšnji ravnini Senožet vozniki pogosto vozijo prehitro, zato je tod prihajalo tudi do tragičnih prometnih nesreč. Država pa bo naslednje leto začela pripravljati še projektno dokumentacijo za gradnjo pločnika ob regionalni cesti med Žičami in Dražo vasjo, v Zečah bo uredila krožišče. (BF)