maj 19, 2021

Državni denar za kuhinjo šmarske šole

Šmarska šola je že lani v prizidku dobila novi učilnici in zbornico, jeseni pa bodo lahko zaposleni v šolski kuhinji lažje pripravljali obroke, kuhinjo bodo namreč poleti prenovili.

Prizidek je že prinesel dve učilnici in zbornico, letos bo šmarska šola dobila še prenovljeno kuhinjo. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Ministrstvo za izobraževanje je objavilo rezultate razpisa za naložbe v vrtcih in osnovnih šolah. Med 25 občinami, ki jim bo država sofinancirala investicije, je tudi Občina Šmarje pri Jelšah, ki bo prejela skoraj 570 tisoč evrov. Na občini pravijo, da bodo tako lažje dokončali naložbo na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah, ki so jo razdelili na tri faze. Tako je šola že lani dobila prizidek z dvema učilnicama, večjo zbornico in servisnimi prostori za kuhinjo. Kaj bo prinesla tretja faza, pa ravnatelj šmarske šole Mitja Šket:

Dela bo tudi v tretji fazi izvedlo podjetje Kuponko, potekala bodo med poletnimi počitnicami. Že opravljena dela so sicer stala 500 tisoč evrov, ki jih je šmarska občina zagotovila v svojem proračunu.

Verjetno bodo širitve v prihodnjih letih še potrebovali
Sicer pa Šket pravi, da bodo verjetno tudi v prihodnje potrebne širitve šole, če bo število otrok naraščalo:

Trenutno šmarsko šolo s podružnicami vred sicer obiskuje okoli 950 učencev. (TMG)

Galerija slik