februar 7, 2020

Tretji poskus prodaje dvorca Kozje

Javni Zavod Kozjanski park znova zbira ponudbe za prodajo dvorca Kozje. Izhodiščna cena je nekaj manj kot 234 tisoč evrov. Prijave zbirajo do 28. februarja.

Dvorec Kozje, zgrajen v 19. stoletju, je primeren za različne dejavnosti. Nekoč je bila v objektu Montova tovarna oblačil. (Foto: Kozjanski park)

Za kupca z idejami in denarjem
Po dveh neuspelih razpisih v letu 2019 je JZ Kozjanski park znova razpisal javno zbiranje ponudb za prodajo dvorca Kozje. Na prva dva poziva je po besedah direktorice Kozjanskega parka Mojce Kunst sicer prispelo kar nekaj ponudb, vendar med njimi ni bilo resnega ponudnika. Zato je zavod razpis ponovil, izhodiščno ceno pa s prvotnih 334 znižal za 100 tisoč evrov, na nekaj manj kot 234 tisočakov. "Dvorec meri nekaj čez 1.600 kvadratnih metrov, okoli njega je na prodaj tudi okoli 3.500 kvadratnih metrov stavbnega zemljišča. Nepremičnina je primerna za različne dejavnosti, v dvorcu so lahko industrijski prostori, prostori za stanovanja ali za eminentne goste v turistične namene ... Mora pa imeti kupec ideje in seveda denar," razlaga Kunstova in dodaja, da bodo dvorec prodali tistemu, ki bo ponudil najvišjo kupnino. Ponudbe za dvorec Kozje v Kozjanskem parku sprejemajo do 28. februarja do 12. ure. (SP)

Sorodne vsebine:
Dvorec Kozje prodajajo za 300 tisoč evrov