februar 16, 2019

Enostavno pomagali že več tisočim na Celjskem

Več kot 350.000 evrov presega znesek, ki so ga v Humanitarnem društvu Enostavno pomagam, v štirih letih od kar deluje, donirali ljudem na širšem Celjskem. Eden njihovih najprepoznavnejših dobrodelnih projektov je zagotovo Božičkova tovarna daril, s katero so minuli božič polepšali več kot 1.000 otrokom.

Del ekipe Humanitarnega društva Enostavno pomagam. (Foto: Radio Štajerski val)

Tudi letos pestro dobrodelno leto
Humanitarno društvo Enostavno pomagam je leta 2014 ustanovil Milan Ninić, mladi Celjan, ki nesebično kot prostovoljec pomaga že od otroštva. V štirih letih so se zvrstili številni dobrodelni projekti, s katerimi so zbrali donacije, ki so jih namenili ljudem v socialni stiski. Ninić pravi:


Vsako leto se na seznamu znajde kakšen dobrodelen projekt več. Tako so denimo lani celjski porodnišnici pomagali do novega ultrazvočnega aparata in oblačil za novorojenčke. Kaj pa letos?



Projekt, pri katerem vztrajajo že od samega začetka in za katerega je zagotovo slišal skoraj vsak prebivalec Celjske kotline pa je Božičkova tovarna daril. Število otrok, ki jih obdarijo s pomočjo dobrih ljudi, vsako leto raste. Lanski božič so polepšali kar 1.029 otrokom iz širše Celjske regije. Kakšni so cilji letos?



Tudi radijci smo že tradicionalno Božičkovi pomočniki.

V društvu dela 15 prostovoljcev. Želijo si, da bi kmalu dobili večje prostore za svoje delovanje. Ker pa dela nikoli ne zmanjka, v svoje vrste vabijo tudi novince, ki bi jim želeli pomagati.



Milan Ninić je bil prvi gost letošnjih radijskih srečanj na Štajerskem valu. Pred mikrofon ga je povabila Greta Kokot Rajković. Če razmišljate, da bi postali prostovoljec, mu prisluhnite TUKAJ. S svojim razmišljanjem o prostovoljstvu, vas bo zagotovo prepričal. "Deliti in delati dobro," je njegov moto. (NS)