maj 14, 2018

Evropski denar za turizem na Slovenjebistriškem

Na širšem Slovenjebistriškem bodo turistično ponudbo razvijali tudi z evropskim denarjem. Občina Slovenska Bistrica je skupaj s sosednjimi Makole, Poljčane in Rače-Fram uspešno kandidirala na razpisu in pridobila približno 115 tisoč evrov. Kaj se torej obeta?

Kraji na širšem Slovenjebistriškem ne skoparijo niti s kulturnimi niti naravnimi danostmi. Ena privlačnejših točk obiskovalcev od blizu in daleč je Bistriški vintgar. (Foto: RIC Slovenska Bistrica)

Doživetja med Pohorjem in Bočem
Kot pravi Monika Kirbiš Rojs, direktorica Razvojno-informacijskega centra Slovenska Bistrica bodo skupaj razvijali turistično produkt, ki so ga naslovili Doživetja med Pohorjem in Bočem. Sofinanciran je iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Projekt je vreden 114.769 evrov, pri njegovi izvedbi pa sodeluje šest partnerjev - občine Slovenska Bistrica, Makole, Poljčane, Zavod za kulturo Slovenska Bistrica, Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica ter Center domače in umetnostne obrti, rokodelska zadruga. "Občine Slovenska Bistrica, Makole in Poljčane že od nekdaj dobro sodelujejo in se povezujejo, saj njihovo območje predstavlja zaokroženo geografsko celoto med Pohorjem in Halozami, veže pa jih skupna preteklost, skupni razvojni interesi in načrti za prihodnost," pravi Kirbiš-Rojseva in poudarja, da ima to območje velik naravni ter kulturno-zgodovinski potencial. To pa še zdaleč ni vse. Tudi lakovostno lokalno kulinariko, razvito vinogradniško, tradicijo obrtništva in rokodelstva, pa tudi izjemno geostrateško lego. V izvajanje prireditev in trženje novega turističnega programa bodo povabili lokalne turistične ponudnike, turistična in kulturno-umetniška društva, velik poudarek pa bo tudi na poučno-zabavnih aktivnostih za najmlajše in prenosu tradicionalnih znanj naslednjim generacijam. Tudi o tem Kirbiš-Rojseva v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

MONIKA KIRBIŠ ROJS O PROJEKTU