september 19, 2022

Raje kot v avtomobil sedite na kolo

V letošnjem Evropskem tednu mobilnosti sodeluje več kot 40 držav, aktivnosti v okviru projekta pa so organizirali v približno 3.000 mestih - tudi po Sloveniji. O trajnostni mobilnosti in gibanju v tem tednu ozaveščajo tudi v Šentjurju. 

Dopoldne so mimoidoče h gibanju povabili vrtčevski in osnovnošolski otroci. (Foto: Štajerski val)

Občina Šentjur se je tudi letos priključila Evropskemu tednu mobilnosti. S projektom želijo povezati prebivalce mesta, predvsem na področju trajnostne mobilnosti in gibanja.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti občine Judita Methans Šarlah o pomenu projekta razlaga:

Dodaja, da avtomobili povzročajo gnečo na naših cestah, težave pa se pojavljajo tudi s parkirnimi mesti. Zato je še toliko bolj pomembno, da v tem tednu pozivajo k temu, da vožnjo z avtomobilom zamenjamo z drugimi oblikami mobilnosti.

Na današnjem dogajanju pa so sodelovali tudi šentjurski vrtčevski in osnovnošolski otroci, ki so z gibanjem prav tako pozvali k bolj zdravem življenju. O tem, zakaj je bolje kam iti peš kot z avtomobilom, so nam povedali:

Šentjurski župan Marko Diaci je ob priložnosti povedal, da je občina na tem področju že precej postorila. Trenutno pa je v teku:

Dogodki na temo tedna mobilnosti bodo v občini Šentjur še do četrtka, ko bo tudi dan brez avtomobila. Celoten program dogajanja najdete TUKAJ. (KK)

Galerija slik