maj 5, 2021

Festival vina in čokolade letos v Olimju

Koronavirus letos ne bo ustavil organizatorjev tradicionalega Festivala vina in čokolade. Dogodek, ki združuje ljubitelje vinsko-čokoladnih pregreh, bo 12. junija v Olimju. Če bo slabo vreme, bo prireditev prestavljena na drug termin.

Olimje z znano Čokoladico Olimje bo junija postalo kraljestvo vina in čokolade. (Foto: Radio Štajerskival)

Osrednje dogajanje pri samostanu Olimje
Visit Podčetrtek bo kljub epidemiji koronavirusa letos organiziral 6. Festival vina in čokolade. Napovedujejo ga za 12. junija. Dogodek, ki je bil v minulih letih v večnamenski športni dvorani Podčetrtek, so lani zaradi omejevalnih ukrepov odpovedali, letos pa ga bodo organizirali v Olimju. Osrednje dogajanje bo pri minoritskem samostanu v Olimju, vinsko-čokoladne pregrehe pa bodo vabile tudi k okoliškim olimskim turističnim ponudnikom, kot sta Čokoladnica Olimje in Jelenov greben. Direktor TURIZMA Podčetrtek Boštjan Misja razlaga:

 
Čokolada in vino bosta v občini Podčetrtek že 6. leto povezovala in navduševala ljudi iz vse Slovenije. (Foto: Radio Štajerski val)

Letos v ospredju domači ponudniki
Prireditev, ki je z leti prerasla v velik družaben dogodek in družinsko doživetje, bo tudi letos temeljila na sodelovanju in povezovanju kakovostnih ponudnikov vinsko-čokoladnih dobrot, pri čemer bodo tokrat postavili v ospredje ponudnike iz lokalnega okolja in trajnostni turizem, napoveduje Boštjan Misja.

Program Festivala vina in čokolade, ki ga je v minulih letih spremljal tudi živahen glasbeno-zabavni program, bo VISIT Podčetrtek razkril predvidoma v prihodnjih dneh. Če bo grdo vreme, bo prireditev prestavljena na drug termin. (SP)