april 26, 2020

Festival vina in čokolade v Podčetrtku 5. septembra

V Podčetrtku bi moral biti danes 6. Festival vina in čokolade, a so ga zaradi epidemije koronavirusa prestavili na 5. septembra. Pričakujejo 55 ponudnikov vina in čokolade, v spremljevalnem programu bo osrednji gost Vlado Kreslin.

Na festivalu v Podčetrtku se zberejo ponudniki čokoladnih mojstrovin iz vseh koncev Slovenije. (Foto: Radio Štajerski val)

Prireditve niso odpovedali
Festival vina in čokolade, na katerem so ta konec tedna v Podčetrtku že šesto leto pričakovali ljubitelje čokoladnih in vinskih pregreh, je zaradi vladnih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa prestavljen na prvi konec tedna v mesecu septembru, razlaga direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja:

Kljub negotovim razmeram se bodo po besedah Misje potrudili, da prireditev izpeljejo in obiskovalcem z zanimivim programom ponudijo najboljša kulinarična in zabavna doživetja, ki jih premorejo.

55 razstavljalcev in Vlado Kreslin
Misja upa, da se bodo negotove razmere, povezane s koronavirusom, čez poletje umirile. Če ne bo posebnih preventivnih ukrepov, se bo na festivalu zbralo 55 ponudnikov vina, čokolade in lokalnih dobrot, tudi tokrat se obeta zanimiv spremljevalni program, katerega osrednji gost bo Vlado Kreslin, napoveduje Boštjan Misja.

Festival, ki ga je Slovenska turistična organizacija uvrstila med najboljše kulinarične dogodke v Sloveniji, je namenjen predvsem promociji Podčetrtka kot turistične destinacije. Lani ga je obiskalo okoli 8 tisoč obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije. Nekaj utrinkov TUKAJ. (SP)