avgust 25, 2020

Festivala vina in čokolade v Podčetrtku letos ne bo

V Podčetrtku so prvo soboto v septembru načrtovali 6. Festival vina in čokolade, vendar so prireditev zaradi poostrenih ukrepov za zajezitev koronavirusa odpovedali. Festival bo znova 8. maja prihodnje leto.

Aprila prestavljen, zdaj odpovedan
Koronavirus je letos po vsej državi odpihnil niz dogodkov in prireditev, odpadel bo tudi Festival vina in čokolade v Podčetrtku. Festival, ki bi moral biti že konec aprila, je bil prestavljen na 5. september, a je organizator, TURIZEM Podčetrtek, včeraj dokončno sporočil, da prireditve zaradi poostrenih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa letos ne bo. Direktor TURIZMA Boštjan Misja razlaga:

Festival vina in čokolade, ki ga je Slovenska turistična organizacija uvrstila med najboljše kulinarične dogodke v Sloveniji, je lani privabil več kot 7 tisoč ljubiteljev vina in čokolade, letos pa bi lahko glede na priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) sprejel do največ 500 obiskovalcev, kar pa ne bi izpolnilo pričakovanj ne organizatorja ne obiskovalcev, razlaga Misja: 

Bo pa TURIZEM Podčetrek kljub koronakrizi v nadaljevanju leta organiziral več manjših prireditev. Že to soboto, 29. avgusta, bo na gradu Podsreda koncert skupine MI2, 25. septembra pa se v trškem jedru Podčetrtka obeta kulinarični mini festival. (SP)