april 8, 2021

Fontana piv v Žalcu čaka bolj sproščene ukrepe

Pred tednom dni so v Žalcu želeli odpreti šesto sezono svoje največje turistične znamenitosti, fontane piv. Že drugo leto zapored jim je načrte prekrižala epidemija.

Že drugo leto bo sezono žalske največje turistične znamenitosti zaznamovala epidemija. (Foto: FB Fontana piv Zeleno zlato)

Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu je že drugo leto zapored morala zamakniti odprtje svojih pip. Začetek letošnje šeste sezone so načrtovali prvega aprila, a so jo morali zaradi trenutnih ukrepov zamakniti. Direktor zavoda za kulturo šport in turizem Boštjan Štrajhar upa, da bo fontana prve obiskovalce lahko sprejela prej kot lani, ko je bilo njeno odprtje devetega maja. A največ je, kot pravi, odvisno od sproščanja ukrepov na ravni države. Fontana se namreč obravnava kot gostinska terasa. Štrajhar sicer pričakuje, da bo letošnja sezona podobna lanski – brez prireditev ali pa bodo te zelo okrnjene. Sicer pa v novi sezoni napoveduje:

Ob tem dodaja še, da je spomin na lansko sezono grenak, da pa optimistično gledajo naprej:

Spomnimo, lani se je na fontani predstavilo 20 pivovarjev s 27 različnimi pivi, prodali pa so nekaj več kot 22.000 vrčkov piva. V letih pred koronavirusom so prodali krepko čez 100.000 vrčkov. (TMG)