oktober 16, 2018

Franjo Debelak po tretji županski mandat

Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak se bo potegoval za še tretji županski mandat. Debelak je zadovoljen z rezultati minulega dela, a kot pravi, je pred občino še veliko izzivov, med večjimi bo zagotovo celovita prenova vodovodnega sistema.

Franjo Debelak med enim od gostovanj na našem radiu z gostiteljico Mimico Kidrič.

Izziv: vodooskrba, ceste, šola
Župan Bistrice ob Sotli Franjo Debelak je prepričan, da je svoj drugi mandat zaključil zmagovito, saj je občina pod njegovim vodenjem počrpala več kot 6 milijonov evrov, zato se je odločil za še eno kandidaturo za župana. "Prepričan sem, da imam dovolj izkušenj za dobro vodenje občine tudi v naprej. Pred nami je zelo veliko izzivov, ki jih brez dobrih izkušenj in znanja ne bo možno izpeljati. Čaka nas namreč realizacija projekta hidravlične izboljšave, torej vodooskrba. Pred nami je še veliko dela na področju druge infrastrukture. Dokončanje obnove kulturnega doma s poudarkom na ureditvi knjižnice, zemeljski plazovi in ceste, ter seveda šola in vrtec, kjer nas tudi čakajo precej veliki projekti," našteva župan.

Novi objekti in 50 kilometrov cest
Franjo Debelak ob iztekajočem se mandatu dodaja, da je zelo vesel in ponosen, da mu je preteklosti uspelo izpeljati veliko dobrih projektov. "Novo podobo je dobilo kar nekaj objektov v lasti občine. Zelo pomembna je prenova in ureditev lastništva našega kulturnega doma, ki je končno v lasti občine, kar prej v štiridesetih letih ni uspelo nikomur. Hkrati smo uredili še veliko drugih objektov, ki že ali pa še bodo nudili možnost za razvoj občine, kot so Gabronka, hostel, kozolec, Čepinova štala, zraven pa še energetska sanacija osnovne šole," našteva Debelak in dodaja, da so v času njegovega mandata v občini prenovili številne zemeljske plazove in uredili več kot 50 kilometrov lokalnih cest. Ob pogledu na rezultate minulega dela je prepričan, da je prava oseba za vodenje občine še naprej. Verjame, da bo skupaj z ekipo odličnih kandidatk in kandidatov za svetnike na letošnjih volitvah ponudil največ in najboljše. Javnosti svoje kandidature v Bistrici ob Sotli doslej sicer ni napovedal še nihče drug. (SP)