julij 4, 2020

Grad Podsreda spet odet v glasbo

V Kozjanskem parku bodo že 26. leto odmevali zvoki Glasbenega poletja na gradu Podsreda. Do konca avgusta se bodo zvrstili štirje glasbeni seminarji pod mentorstvom vrhunskih glasbenikov. Umetniški vodja programa je profesor Andrej Zupan.

Na Glasbenem poletju na gradu Podsreda se bo letos izobraževalo vsaj 35 glasbenikov, prijave za seminarje v avgustu še sprejemajo. (Foto: Kozjanski park)

Večina udeležencev iz Slovenije
Na gradu Podsreda se začenja Glasbeno poletje 2020. V letošnjem poletju bodo pod umetniškim vodjo programa, profesorjem Andrejem Zupanom, izvedli štiri glasbene seminarje, in sicer za klarinet, violončelo, flavto in trobento. Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni programi na območju celotnega Kozjanskega, razlaga Valerija Slemenšek iz Javnega zavoda Kozjanski park:

Letošnji seminarji na gradu Podsreda so polno zasedeni, obiskalo jih bo 35 udeležencev iz Slovenije in Hrvaške. Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

  Utrinek lanskoletnega zaključnega koncerta seminaristov za violončelo. (Foto: Kozjanski park)

Koncerti zaprti za širšo javnost
Organizatorji izobraževalnega programa bodo letos spremljevalne glasbene dogodke prilagajali ukrepom za zajezitev novega koronavirusa, pri čemer Slemenškova izpostavlja, da tradicionalnih uvodnih koncertov profesorjev ne bo, zaključni koncerti seminaristov pa bodo za širšo publiko zaprti:

Zvoki glasbenega poletja bodo na gradu Podsreda odmevali vse do konca avgusta. Seminarje na gradu izvajajo že od leta 1995, torej že polnih 26 let. (SP)