marec 26, 2021

Gradnja obvoznice v Slovenski Bistrici v polnem teku

Država nadaljuje gradnjo 1,3 kilometra dolge zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici. Cesta bo močno razbremenila promet skozi mestno središče in do podjetja Impol, ki bo dobilo tudi nov kablovod.

Slovenjebistriška zahodna obvoznica bo mesto razbremenila težkih tovornjakov. (Foto: Občina Slovenska Bistrica

Januarja se je začela gradnja druge faze težko pričakovane zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici. Dela opravlja podjetje GMW, stala bodo slabe 4 milijone evrov in pol, investitor je državna Direkcija za infrastrukturo. 1,3 kilometra dolga cesta bo velikega pomena tako za kraj, kjer dnevno naštejejo tudi do 100 tovornjakov, kot tudi za podjetje Impol.  Slovenjebistriški proizvajalec aluminija bo namreč z obvoznico dobil nov kablovod, s čimer bo v podjetju zagotovljena večja energetska stabilnost, razlaga župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar.

Ob dvopasovni obvoznici bo zgrajena tudi kolesarska steza in steza za pešce na obeh straneh, prav tako bodo urejene priključne ceste, križišča ter odvodnjavanje padavinskih in odpadnih voda. Poskrbljeno bo tudi za vodovodno, plinsko, telekomunikacijsko in kabelsko omrežje ter elektroenergetsko infrastrukturo. Zahodna obvoznica v Slovenski Bistrici bo po napovedih Žagarja končana konec letošnjega ali v začetku prihodnjega leta. (SP)