avgust 10, 2021

Gradnja telovadnice na Svetem Florijanu še letos

Pred vrati je gradnja telovadnice pri podružnični osnovni šoli Sveti Florijan. Zanjo sta dopoldne župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič in direktor domačega podjetja GES Jože Hartl podpisala pogodbo.

Učenci in vrtčevski otroci so do zdaj telovadili v večji učilnici, kmalu bodo dobili novo telovadnico. (Foto: Štajerski val)

Nova dvorana pri podružnični osnovni šoli na Svetem Florijanu v občini Rogaška Slatina bo velika več kot 360 kvadratnih metrov, v njej bo prostor za igranje košarke, badmintona, odbojke, rokometa, nogometa in posamezne gimnastične aktivnosti, pravi slatinski župan Branko Kidrič in dodaja:

Prav tako bodo uredili 26 parkirnih mest. Celoten projekt, z gradnjo in opremo vred, bo stal dobrih 950 tisoč evrov. 113 tisočakov bo prispeval eko sklad, 240 tisoč evrov pa šolsko ministrstvo. Ostalo bo pokrila občina. Pri tem župan pravi, da so upali na večji delež sofinanciranja ministrstva za izobraževanje. A kriteriji ministrstva narekujejo, da toliko otrok potrebuje manjšo telovadnico. Zato so denar razporedili po tem dejavniku. Vrtec na Svetem Florijanu ima namreč dva oddelka, v vsakem je 24 otrok, tamkajšnjo šolo pa vsako leto v dveh kombiniranih oddelkih obiskuje med 20 in 30 otrok. A občina je želela, da bi dvorano lahko uporabljali tudi ostali prebivalci. Gradnja se bo začela še ta mesec, telovadnica pa bo prve športnike sprejela v šolskem letu 2022/23. (TMG)


Takšna bo nova telovadnica. (Foto: Občina Rogaška Slatina)