avgust 11, 2020

Gradnja vrtca na Frankolovem kljub pandemiji po načrtih

Občina Vojnik je lansko jesen na Frankolovem, pri tamkajšnji osnovni šoli, začela graditi nov vrtec. Gre za pomembno naložbo, saj je sedanji vrtec pretesen in dotrajan. Gradnja novega dobro napreduje, malčki pa naj bi se v novo stavbo selili konec leta.

Novi vrtec na Frankolovem gradi podjetje Oder iz Škofje vasi. (Foto: FB Oder)

Nov objekt bo v kratkem dobil streho
Sredi lanskega septembra je občina Vojnik na Frankolovem pri Osnovni šoli Antona Bezenška začela uresničevati eno največjih naložb v zadnjih letih. Lotila se je gradnje novega vrtca, saj je sedanji dotrajan, prav tako prostorsko utesnjen. Dela po besedah vojniškega župana Branka Petreta dobro napredujejo:

Petre pravi, da je cilj, da bi naložbo zaključili konec novembra oziroma v začetku decembra. Takrat se bodo, kot pravi župan, malčki lahko že selili v nov štirioddelčni vrtec.

Kuhinja v novem vrtcu bo tako pomembna tudi za šolo, saj zdaj hrano za vrtčevske otroke vozijo iz vojniškega vrtca, za frankolovske šolarje pa iz vojniške osnovne šole. Ko bo naložba končana, bodo imeli pokrite tudi te potrebe. Z novim vrtcem bodo na Frankolovem rešili tudi ogrevanje, saj bosta imela šola in vrtec skupno kurilnico. (NS)

POVEZANI PRISPEVKI:

Prihodnje leto živžav že v novem vrtcu na Frankolovem