julij 29, 2020

Grajsko spanje v Podsredi v prvem mesecu predvsem za slovenske goste

Dober mesec je, kar so na Gradu Podsreda odprli prenočišča. Z obiskom so zadovoljni, posebej dober je, odkar so sredi julija omogočili še koriščenje turističnih bonov. Večina gostov je Slovencev.

Sobe in apartmaje v Gradu Podsreda je uredila Občina Kozje, z njimi pa upravlja Kozjanski park. (Foto: Štajerski val)

Na praznični 25. junij je bilo mogoče prvič prespati na Gradu Podsreda, ki skupaj nudi 15 postelj, v treh apartmajih in treh sobah. Kako je bilo na uradnem odprtju, preverite TUKAJ. In kakšna je statistika prvega meseca? Nataša Ferlinc Krašovic iz Javnega zavoda Kozjanski park pravi:

O strukturi gostov pa:

Pravijo, da je Grad Podsreda najbolj grajski med gradovi na Slovenskem. Ob tem je obdan s čudovito naravo. (Foto: Kozjanski park)

Spanje v grajskih namestitvah je sicer še posebno doživetje tudi zato, ker vsaka soba in apartma nosi ime po nekdanjih lastnikih gradu, tako da jih spremljajo tudi zgodbe, kar posebej navdušuje goste. Sicer pa si ti, kot še pravijo v Kozjanskem parku, oddih v Podsredi poleg raziskovanja gradu popestrijo še z marsičim:

Grad Podsreda z okolico je tako zanimiv tudi le za enodnevne izletnike. Še več o njem in dogajanju v Kozjanskem parku pa najdete TUKAJ. (AD)