maj 10, 2022

Green Vita, Festival kave in Kulinart vabijo v Celje

Pomladni sejemski trojček z več kot 170 razstavljavci

Na Celjskem sejmu bo prihodnji teden pomladni sejemski trojček – Green Vita, Festival kave in Kulinart. Kaj vse prinašajo?

Pomladni sejmi so pred korono na celjsko sejmišče privabili okoli 20.000 obiskovalcev, prepričani so, da bo pester program tudi letos privabil marsikoga. (Foto: Štajerski val)

Samooskrba in zdrav način življenja
Pomladni sejmi so bili običajno že marca, minula korona pa jih je v tem letu pomaknila v maj. Na celjskem sejmišču bo živahno od 20. do 22. maja. Izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec pravi:

Novost sejemskega trojčka je sejem Green Vita, ki združuje dva sejma iz minulih let. Vodja projekta Pomladnih sejmov Špela Peras razlaga:

Posebno dogajanje so pripravili tudi za starejše obiskovalce sejma:

Soboto na sejmu namenjajo ženskam, pri čemer posebej izpostavljajo dogodek z Zvezdano Mlakar »Zeleno, ki te ljubim zeleno«. V soboto, 21. maja, se bo pogovarjala z nekdanjo vrhunsko biatlonko Tadejo Brankovič, bioenergetikom Marjanom Ogorevcem ter pevko Majo Kevc – Amayo. Pri tem Zvezdana Mlakar razlaga:


Zvezdana Mlakar bo na dogodku "Zeleno, ki te ljubim zeleno" gostila tri zanimive sogovornike. (Foto: Štajerski val)

Na sejmu Green Vita bodo sodelovale tudi Eko šole – več kot 75 jih bo. Sicer pa napovedujejo še ostali bogat spremljevalni program, najdete ga TUKAJ.

Street Food ulica in dve kavni tekmovanji
Na celjskem sejmišču bo tudi zelo dišalo, saj bosa ob sejmu Green Vita še Festival kave in Kulinart. O slednjem Špela Peras izpostavlja:

Na svoj račun bodo na sejemskem trojčku prišli tudi ljubitelji kave. Predstavili se bodo številni ponudniki kave in opreme za predelavo kave, ponudniki kavnih avtomatov, tudi kavarne, bari in trgovine s kavo. Podpredsednik Združenja Speciality kave Slovenija Klemen Maček izpostavlja še dve zanimivi tekmovanji, ki sta novost:

Vse tri sejme bo mogoče obiskati z eno vstopnico – zanjo boste odšteli 7 evrov. Še več o sejmih, ki bodo prihodnji konec tedna, izveste TUKAJ. (AD)