marec 21, 2018

Haloze osvajajo z vrhunsko kulinariko

Haloške občine nadaljujejo prizadevanja za promocijo enotne turistične destinacije s sloganom Dežela tisočerih gričev. Večjo prepoznavnost tega turistično zapostavljenega območja želijo doseči tudi s predstavitvijo vrhunske haloške kulinarike, ki jo v projektu »Kulinarične Haloze« ponuja pet uveljavljenih haloških gostiln.

Ob predstavitvi projekta »Kulinarične Haloze« v gostišču Pod goro: kulturnica Maja Bedenik Glaser, vodja projekta Slavko Podbrežnik Dobnik, vodja gostincev Jani Vuk iz gostišča Špajza in gostitelj Izidor Kitak.

Za bogatejšo podobo haloškega turizma
Vodja projekta Dežela tisočerih gričev Slavko Podbrežnik Dobnik je prepričan, da imajo Haloze vse potrebne danosti za uspešno turistično destinacijo, manjkajo jim le še boljša povezanost turističnih ponudnikov in predstavitev svetu. S predstavitvenimi filmi, spletno stranjo in drugimi promocijskimi aktivnostmi si tako v zadnjih mesecih prizadevajo za večjo prepoznavnost na področju kulturnega turizma, haloške tradicije in vrhunske kulinarike. Na pobudo Janija Vuka, lastnika Gostilne Špajza v Majšperku, so tako začeli razvijati projekt »Kulinarične Haloze«, ki pod vodstvom Ars Poetoviensis in mlade strokovne haloške ekipe združuje haloške gostince: gostišče Majolka, gostilno Pri kostanju, gostišče Špajza, Turistično kmetijo Pungračič, restavracijo Pan/gostilna Ribič in gostišče Pod Goro. "Pripravili smo vrhunski šesthodni kulinarični meni, ki temelji na haloškem izročilu, z vrhunskimi haloškimi vini in je v veliki meri sestavljen iz lokalnih, zdravih haloških sestavin," je dejal Vuk in izrazil zadovoljstvo, da združeni gostinci ne bodo več konkurenti, temveč zavezniki, ki so v sodelovanju znali prepoznati poslovno priložnost. Zamisel o skupni promociji Haloz podpira tudi vseh osem haloških županov. Pobudnikom projekta, ki si v želji po profesionalizaciji svojega dela prizadevajo za ustanovitev novega javnega zavoda, so obljubili tudi 40 tisoč evrov finančnih sredstev. Predstavniku občin, županu Vidma pri Ptuju Frideriku Bračiču, prisluhnite v spodnjem posnetku. Pred mikrofon smo prav tako ujeli Janija Vuka. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Jani Vuk o haloški kulinariki

Župan Bračič o pomenu projekta