oktober 10, 2018

Hotel je razrešiti direktorico, so pa razrešili njega

Seja poljčanskega občinskega sveta je bila spet burna. SDS-ov svetnik Tomaž Kokot je predlagal razrešitev direktorice doma dr. Jožeta Potrča, Ive Soršak. Ker ni znal pojasniti, zakaj, Soršakova pa je trdila, da nad njo izvaja pritiske, so svetniki Kokota odpoklicali iz sveta zavoda.

Tudi zadnja seja poljčanskega občinskega sveta v tem mandatu je bila dinamična in polemična. In znova po zaslugi SDS-ovega svetnika Tomaža Kokota.

Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade
S tem znanim pregovorom bi lahko najbolj slikovito povzeli dogajanje na sinočnji seji. Direktorica doma dr. Jožeta Potrča Iva Soršak je bila vidno prizadeta nad navedbami Tomaža Kokota, ki predseduje svetu zavoda doma. Zatrjeval je, da Soršakova dom vodi slabo, ni pa postregel z nikakršnimi dokazi o tem, tudi revizijsko poročilo njegovih očitkov ni potrdilo. "Kokotu ne gre za dobrobit našega zavoda. Gre zgolj za zahrbten poskus moje razrešitve. Že dve leti doživljam njegove najrazličnejše pritiske. Upala sem, da bova vzpostavila korekten odnos, a se mi je ves čas izmikal, skliceval seje sveta zavoda brez moje vednosti ali pa takrat, ko je vedel, da se je ne bom mogla udeležiti," ni skrivala ogorčenja Soršakova. Ker je bil Tomaž Kokot neprepričljiv pri pojasnjevanju razlogov za njeno odstavitev, je s strani večine svetnikov prestregel plaz kritik na račun njegovih številnih manipulacij, izigravanj in laži. Zato so ga razrešili kot predstavnika občine v svetu zavoda doma dr. Jožeta Potrča. Kokot pa jim ni ostal dolžan. "Razrešitev sem pričakoval. Gre za uglašen glasovalni stroj v občinskem svetu, ki si ga je župan Stanislav Kovačič zagotovil tako, da je enemu od svetnikov zagotovil izdatnejšo finančno pomoč za razvoj njegove kmetije. Prestopil je na županovo stran in tako so lahko brez težav izglasovali mojo razrešitev," je zatrjeval Tomaž Kokot. Župan Stanislav Kovačič je Kokotove navedbe odločno zanikal in dejal, da gre le še za eno v nizu njegovih laži. Je pa Tomaž Kokot za naš radio še povedal, da bo kandidiral za župana Poljčan, čaka le še na potrditev občinskega odbora stranke SDS. Za župansko funkcijo se je potegoval tudi pred štirimi leti. In kaj Kokot pravzaprav očita direktorici Ivi Soršak in kako se ona brani njegovih obtožb? Prisluhnite jima v spodnjih izjavah. (BF)

Datoteke

IZJAVA TOMAŽA KOKOT

IZJAVA IVE SORŠAK