oktober 13, 2021

ISKRA TEDNA izjavi o prihodnosti in sobivanju na slovenskem podeželju

Imamo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili Tatjani Vrbošek, ki v izjavi govori o prihodnosti in sobivanju na slovenskem podeželju.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili Tatjani Vrbošek s Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Tudi v tem tednu so se za vaše glasove potegovale tri izjave, ki smo jih med številnimi izjavami izbrali v uredništvu Štajerskega vala. Prvo je izrekla Davorjeva učiteljica Tilčka Novak, ki ga je na Osnovni šoli Slivnica pri Celju učila v četrtem razredu. Jutranjika sta se z njo pogovarjala ob svetovnem dnevu učiteljev. V izjavi je obujala spomine na šolsko vzgojo nekoč. Druga izjava, za katero ste lahko glasovali je bila izjava paraolimpijca, strelca Frančka Gorazda Tirška, ki je z letošnjih olimpijskih iger v Tokiu prinesel srebrno in bronasto medaljo. Spregovoril je o pomenu športa v življenju. Za vaše glasove se je potegovala tudi Tatjana Vrbošek s Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, s katero smo se pogovarjali pred vseslovenskim srečanjem kmetov, ki je bilo na Ponikvi. V izjavi govori o prihodnosti slovenskega podeželja.

Najbolj vas je tokrat s svojo izjavo prepričala Tatjana Vrbošek:



Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca oktobra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Francu Žlenderju iz Kozjega. Čestitke!
V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.