januar 29, 2018

S Kozjanskega hitreje do avtoceste

S Kozjanskega se bomo lahko hitreje pripeljali na avtocesto. Država bo namreč do konca leta preplastila 5 kilometrov dolgo cesto med Lastničem in Bistrico ob Sotli, sanirala bo tudi vse dotrajane cestne odseke med Podčetrtkom in Šentjurjem. Kot obljublja, bo prihodnje leto začela še gradnjo prve etape navezovalne ceste Šentjur-Dramlje.

Na tiskovni konferenci: direktor Direkcije za infrastrukturo Damir Topolko, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in župan Podčetrtka Peter Misja.

Letos po lepši cesti Podčetrtek-Bistrica ob Sotli
Država je letos za obnovo državnih cest namenila okoli 200 milijonov evrov, kar je bistveno več kot v minulih letih. Sanacije cest načrtuje tudi v Obsotelju in na Kozjanskem, ki bo tako boljše povezano z avtocestnim omrežjem. Kot sta minuli petek v Podčetrtku napovedala minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in direktor Direkcije za infrastrukturo Damir Topolko, bo največji zalogaj preplastitev pet kilometrov dolgega odseka ceste med Podčetrtkom in Bistrico ob Sotli. "Predvidevamo, da bomo v kratkem opravili razpise za odseke, ki še niso razpisani. Naložbo bomo predvidoma zaključili v drugi polovici leta in do takrat sanirali vseh pet kilometrov ceste. Projekt je vreden okoli dva milijona evrov," pravi Damir Topolko in dodaja, da bo država s posodobitvami omogočila boljšo prometno povezavo z južnim Kozjanskim.

Šentjurska obvoznica prihodnje leto
Minister Peter Gašperšič pa je napovedal, da si država prizadeva tudi za boljšo povezavo tega območja z avtocestnim omrežjem. Poleg preplastitve ceste Lastnič–Bistrica ob Sotli namerava do konca leta posodobiti še vse dotrajane odseke ceste na relaciji Podčetrtek in Šentjur. Ministrstvo prav tako nadaljuje prizadevanja za gradnjo navezovalne ceste Dramlje–Šentjur. "Izdelujemo projektno dokumentacijo, dokončali naj bi jo letos, da lahko začnemo z odkupi zemljišč. Obvoznico bomo gradili po etapah. Z gradnjo prve, najpomembnejše etape, bomo začeli v letu 2019," napoveduje Gašperšič.

Ceste pomembne za gospodarstvo
Srečanja se je udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in poudaril pomen sodobno urejene cestne infrastrukture za razvoj gospodarstva, hkrati je predstavil prizadevanja in načrte države za oživitev Vonarskega jezera. Gostitelj, župan Podčetrtka Peter Misja, ob napovedanih državnih naložbah ni skrival zadovoljstva, ob tem je spomnil še na nekatere druge pomembne državne in občinske naložbe na področju prometne infrastrukture v občini Podčetrtek. Tako kot gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku mu lahko prisluhnete v spodnjem posnetku. (SP)

Datoteke

Peter Misja o prometnih naložbah v občini

Zdravko Počivalšek o pomenu dobrih cest