marec 28, 2018

Izjemno leto za turizem v Podčetrtku

Podčetrtek z okolico postaja vse bolj pomembna turistična destinacija. Glavno gonilo razvoja so Terme Olimia, vse bolj pa se uveljavljajo tudi manjši turistični ponudniki v kraju. V zadnjem letu so v kraju našteli rekornih 330 tisoč nočitev.

Z novo Termalijo Family fun je ponudba Podčetrtka še bolj privlačna. (foto: Terme Olimia)

TIC s 100 tisoč evrov prihodka
Tako kot za številne druge kraje po Sloveniji je tudi za Podčetrtek in okolico izjemno turistično leto. V Termah Olimia so lani zabeležili 330 tisoč nočitev, vse več je tudi dnevnih gostov, ki obiščejo okoliške turistične zanimivosti. Za promocijo destinacije skrbi TIC Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli, njegov direktor Boštjan Misja ob dobrih rezultatih ne skriva zadovoljstva. "Glede nočitev smo v Podčetrtku dosegli rekord, natančnega podatka o številu enodnevih gostov ne spremljajmo, saj nimamo vstopnin. Je pa znano, da je naše dogodke v lanskem letu obiskalo okoli 25 tisoč obiskovalcev,“ pravi Misja in dodaja, da se je to poznalo tudi na prihodkih. TIC, ki deluje kot gospodarsko-interesno druženje, se namreč ukvarja s trženjem večnamenske športne dvorane v Podčetrtku, z organizacijo prireditev in izletov. Lani je s prodajnimi aktivnostmi ustvaril okoli 100 tisoč evrov prihodka, prav toliko so za njegovo delovanje prispevale tri občine ustanoviteljice. Ob dobrem obisku si v Podčetrtku vseskozi prizadevajo za višjo kakovost storitev, pri čemer so jim zagotovo v pomoč številna mednarodna priznanja. Zadnjega so prejeli ta mesec v Berlinu, ko so Podčetrtek skupaj z Ljubljano proglasili za Najboljšo destinacijo trajnostnega turizma v Evropi. Zaradi dobrih rezultatov so nadzorniki Boštjanu Misji s 1. aprilom zaupali nov pet-letni mandat na čelu TIC-a, o izzivih, ki ga čakajo, mu prisluhnite v spodnjem posnetku.

V Termah rekordno leto investicij
Na krilih rezultatov minulega leta so zelo samozavestno v leto 2018 vstopili tudi v Termah Olimia in njihovi hčerinski družbi Terme Tuhelj. "Terme Olimia bodo letos že drugo let beležile rekordne rezultate, prihodki bodo skupaj presegali 27 milijonov evrov, kar je bilo nekaj let nazaj še misija nemogoče," pravi direktor Florjan Vasle in ob tem poudarja, da so za dobre rezultate in kakovost so ključne investicije. Po Vasletovih besedah je za njimi rekordno leto naložb, saj so bogatejši za nov adrenalinski tobogan Black Cannon, povsem prenovljeno Lipo – kavarno, pivnico in restavracijo, prestižni Glamping Olimia in lotili so se tudi največje investicije v zadnjem času - okoli 10 milijonov vredne prenove Wellness centra Termalija, ki bo v celoti končana junija letos. Hkrati bodo v Termah Olimia prenovili še trg vasi Lipa in dodali nove vodne atrakcije v termalne parku Aqualuna. Z novimi tobogani bodo obogatili tudi Terme Tuhelj. Pričakujejo, da bodo s posodobitvami povečali obisk obeh destinacij. (SP)

Datoteke

Boštjan Misija o prihodnjih izzivih