julij 21, 2021

Jagros veča prihodke in širi poslovalnice, tudi v Podčetrtku

Trgovsko podjetje Jagros iz Rogaške Slatine, ki je lani ustvarilo 167 milijonov evrov prihodkov, tudi letos nadaljuje rast poslovanja. Po odprtju novih poslovalnic v Selnici ob Dravi in Mozirju družba napoveduje še obsežnejšo širitev mreže trgovin v Framu, Podčetrtku in Kamniku.

Trgovine Jager beležijo začetek poslovanja leta 1989, ko sta  Franc in Marija Jager odprla prvo trgovino Jager v Rogaški Slatini. Leta 2019 so vodenje družbe prevzeli sinovi Aleš, Boštjan in Miha Jager. (Foto: Jagros d.o.o.)

Za dober rezultat zaslužni tudi zaposleni
Družba Jagros je lani ustvarila nekaj več kot 167 milijonov evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej. Čisti dobiček se je povečal na nekaj več kot 12 milijonov evrov. Za naložbe so namenili 4,8 milijona evrov. Eden izmed treh direktorjev družbe Boštjan Jager je za naš radio dejal, da je bilo poslovanje v zadnjem letu in pol zelo zahtevno, polno nenehnega prilagajanja in iskanja ustreznih rešitev:

Družba je konec leta 2020 zagnala spletno trgovino, ki je v času epidemije koronavirusa postala dobrodošla dopolnitev klasične trgovine. Odprli so tudi novo poslovalnico v Selnici ob Dravi in vmes začeli izgradnjo trgovine v Mozirju, ki so jo odprli v letošnjem poletju.


Poslovalnica v Mozirju, ki so jo odprli junija letos, je 42. poslovalnica podjetja Jagros. (Foto: Jagros d.o.o.)

Nove poslovalnice tudi v Podčetrtku, Hočah in Kamniku
Tudi letošnje poslovanje je po Jagrovih besedah uspešno, načrtujejo pa približno enako rast prihodkov kot lani. Letos in naslednje leto bodo naložbe še obsežnejše. Novo poslovalnico so tako letos že odprli v Mozirju. V Hočah gradijo sodoben nakupovalni center s supermarketom, tehnično trgovino in tekstilom ter večjim gostinskim obratom. V kratkem bodo začeli graditi tudi poslovalnico v Kamniku. V Podčetrtku pa se bodo iz obstoječe lokacije preselili bliže Termam Olimia in zgradili večji in sodoben supermarket, večjo tekstilno in tehnično trgovino z celovito ponudbo za gradnjo, obnovo in dom. Na lokaciji sedanje trgovine pa načrtujejo preureditev objekta oz rekonstrukcijo v večstanovanjski objekt z varovanimi stanovanji oz apartmaji," razlaga Boštjan Jager.

Kdaj natančno bo trgovina v Podčetrtku zgrajena, Jager še ne more napovedati, saj bo gradnja odvisna od pridobivanja soglasij in mnenj, na kar pa podjetje nima neposrednega vpliva. Cilj pa je po Jagrovih besedah odprtje trgovine v letu 2022. Družinsko podjetje Jagros, ki posluje že od leta 1989, s širitvijo poslovalnic odpira tudi nova delovna mesta, družba trenutno zaposluje nekaj več kot 800 delavcev. (SP)


Takšna bo nova trgovina Jager v Podčetrtku. (Foto: Jagros d.o.o.)

Podobne vsebine:
Podjetje Jagros širi mrežo trgovin