maj 16, 2019

Jeseni krožišče ob vstopu v Konjice

Na regionalni cesti ob vstopu v Slovenske Konjice iz smeri Tepanja bo država še ta mesec začela graditi težko pričakovano krožišče. Po njem se bomo lahko peljali predvidoma oktobra. Pripomoglo bo k večji varnosti na prometno zelo obremenjeni regionalki. To pa ne bo edina novost.

Pri trgovin Hofer ob vstopu v Slovenske Konjice bodo k večji prometni varnosti pripomogli krožišče, pločnik in kolesarska steza.

Krožišče, pločnik, kolesarska steza in odcep za obvoznico
Direkcija za infrastrukturo bo poleg krožišča zgradila še četrti cestni krak za bodočo obvoznico v smeri Oplotnice ter obojestranska pločnika s kolesarsko stezo. Priprave na omenjene naložbe so bile dolgotrajne. V teh dneh bodo predstavniki države in konjiške občine naposled le podpisali pogodbo. Njena vrednost znaša približno 600 tisoč evrov. Večino potrebnega denarja bo zagotovila Direkcija za infrastrukturo, konjiška občina bo prispevala nekaj več kot 125 tisočakov. Cestna dela bo opravili podjetje VOC Celje. Delovni stroji naj bi zabrneli še pred koncem maja, dela morajo biti zaključena v 150 dneh. Med gradnjo krožišča bo promet na tem odseku regionalke delno oviran, zato potrpežljivost in dodatna previdnost ne bosta odveč. (BF)