januar 23, 2018

Junija po prenovljeni cesti skozi Stranice

Občina Zreče bo prenovila cesto na Stranicah. Za izvajalca del je na javnem razpisu izbrala konjiško podjetje Marguč Gradnje. Rekonstrukcija 360 metrov dolgega odseka bo stala približno 182 tisoč evrov. Okoli 105 tisočakov bo zagotovila zreška občina, preostanek država.

Pogodbo, težko okoli 182 tisoč evrov, sta podpisala zreški župan Boris Podvršnik (na sredini) in direktor podjetja GM Sandi Marguč (desno), prepričana, da bo po slabi izkušnji s podjetjem Lugariček posel tokrat speljan kot je treba.

Naložba bi morala biti izvedena lani
Poleg nove asfaltne prevleke bodo ob cestišču na Stranicah uredili še javno razsvetljavo in sistem odvajanja meteornih voda. Na tem odseku bodo sočasno zgradili vodovod ter položili kabelsko-komunikacijske vode. Z deli naj bi podjetje Gradnje Marguč (GM) začelo 15. februarja. Če bo vreme dopuščalo, že prej. Zaključiti pa jih more, tako se je zavezalo v pogodbi, do konca maja oziroma začetka junija letos. Sicer pa bi cesta morala biti prenovljena že lansko jesen. A se je zapletlo. Spomladi je občina pogodbo o naložbi podpisala z gradbenim podjetjem Lugariček iz Celja. Dogovorjeno je bilo, da bodo delovni stroji zabrneli v začetku julija, dela pa naj bi bila končana do začetka oktobra. A se to ni zgodilo. Podjetje je zašlo v likvidnostne težave. Zato je občina Zreče odstopila od pogodbe in konec lanskega oktobra objavila nov razpis za izvajalca del. In kot najugodnejšega ponudnika tokrat izbrala podjetje Gradnje Marguč iz Slovenskih Konjic. Gradbeni nadzor bo opravilo podjetje Gins. (BF)