september 22, 2022

Juriju Malovrhu šentjurska Ipavčeva plaketa, kdo so še ostali nagrajenci?

V Šentjurju so proslavili občinski praznik. V središču pozornosti so bili najbolj zaslužni občani, podelili so jim občinska priznanja.

Jurij Malovrh - prejel je Ipavčevo plaketo občine Šentjur. (Foto: Štajerski val)

Plaketa nekdanjemu županu
Najvišje letošnje priznanje – Ipavčevo plaketo – je prejel Jurij Malovrh, nekdanji župan občine Šentjur, ki pa je poleg politike dejaven še na številnih ostalih področjih. Kot piše v obrazložitvi, so mu Ipavčevo plaketo podelili za prispevek k razvoju, ugledu in promociji občine Šentjur, dolgoletno družbeno in politično udejstvovanje na občinskem in državnem novoju, aktivno sodelovanje v vinogradniškem društvu ter prispevek k širjenju in negovanj vinske kulture doma in po svetu. Malovrh je ob prejemu priznanja povedal:

Jurij Malovrh bo to nedeljo po 10. uri tudi gost na našem radiu, v radijskem srečanju.
Kvintet Vintgar je poskrbel za glasbene vložke na slovesnosti ob šentjurskem občinskem prazniku. 

Tri pisna priznanja
Na slovesnosti ob prazniku je župan Marko Diaci izročil tudi pisna priznanja Občine Šentjur. Prostovoljno gasilsko društvo Ponikva ga je prejelo ob 110-letnici svojega obstoja.

Pisno priznanje so prejeli tudi Barbara Gradič Oset, Martina Kvirina Zupanc in Jure Godleruredniški odbor knjige Še zgodb! V njej so predstavili življenjepise 50 zanimivih osebnosti s Šentjurskega. Barbara Gradič Oset je ob tem povedala: 

Pisnega priznanja Občine Šentjur se je razveselil tudi profesor Jure Gunzek, za dolgoletno sodelovanje z Vinogradniškim društvom Šentjur ter razvoju vinogradniške panoge s strokovnim znanjem. O vzporednicah med vinom in priznanjem, ki ga je prejel od občine, pravi: 

Skupinska fotografija letošnjih občinskih nagrajencev. 

Županovo priznanje v podjetniške vode

Župan Marko Diaci je ob občinskem prazniku podelil tudi pisno priznanje župana. Prejelo ga je podjetje AHAC, ki je letos proslavilo 30-letnico svojega obstoja, poleg uspešnega poslovanja pa, kot poudarja župan, vseskozi izkazuje tudi svojo družbeno odgovornost. Ustanovitelj in direktor podjetja AHAC Roman Moškotevc je ob prejemu priznaja dejal:

Nagrajeni tudi mladi
Na slovesnosti so podelili tudi pisna priznanja s knjižno nagrado, najbolj prizadevnim učencem. Dobili so jih Larisa Mastnak iz OŠ Slivnica pri Celju, Daša Lenko iz OŠ Dramlje, Gaja Gračnar iz OŠ Planina pri Sevnici, Zala Plevnik iz OŠ Hruševec, Maj Senger iz OŠ Franja Malgaja, Ula Zabukošek iz OŠ Blaža Kocena Ponikva in Julija Kalan iz Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur. (AD)