januar 21, 2021

Kam naprej? Po informacije na spletno Informativo.

Jutri se začenja dvodnevna Informativa. V minulih letih jo je obiskalo kar 25.000 učencev in dijakov, ki so tam iskali informacije o izbiri srednje šole, študija, pa tudi študentskega dela. Kako bo letos?

Informativa bo letos preko spleta, a bo, zagotavljajo organizatorji, ponudila vse informacije, ki jih mladi potrebujejo. (Foto: Informativa.si)

Kot številni dogodki se tudi 13. Informativa, kjer učenci in dijaki na enem mestu najdejo predstavitve srednjih šol in fakultet, seli na splet. Daša Kastelic pravi, da kljub drugačni izvedbi v petek in soboto pričakujejo številne sodelujoče - vse štiri slovenske univerze, veliko srednjih, višjih in strokovnih šol ter dodatnih izobraževalnih programov in podjetij. Tudi letos bodo pripravili projekt Moja prva zaposlitev, kjer bodo mladi našli informacije o tem, kako najti prvo zaposlitev, študentsko delo ter kako si zagotoviti štipendijo.

Informativa bo tudi letos brezplačna, potrebno se je le registrirati, kar bo mogoče od petka od 9. ure zjutraj. Informativa bo v petek trajala med 10. in 18. uro, v soboto pa med 10. in 17. uro. Program in šole, ki se bodo predstavile na njej, so zbrane na spletni strani Informativa.si. Glavne informacije pa slišite v spodnjem pogovoru. (TMG)