april 26, 2019

Kadrovske težave konjiškega komunalnega podjetja

Konjiško komunalno podjetje pesti kadrovska podhranjenost. Zapustilo jih je kar nekaj sodelavcev. Zaposlili so se v zasebnih podjetjih, kjer jim lahko zagotovijo boljše plače. Tudi v sosednji Avstriji. Zato z razpisi iščejo delavce, ki bi delali predvsem na vodovodnem področju. A je odziv zelo slab.

V Komunalnem podjetju Slovenske Konjice bi radi zaposlili še nekaj komunalnih in pomožnih komunalnih delavcev. (Foto: JKP Slovenske Konjice)

Že pet javnih razpisov neuspešnih
V zadnjem času so v JKP-ju objavili že pet razpisov za komunalne in pomožne komunalne delavce, ki bi delali predvsem na vodovodnem področju. A jih za zdaj niso uspeli zagotoviti. Tisti, ki so se prijavili, pa živijo v oddaljenih krajih, zato zaradi narave dela niso primerni za kolektiv konjiškega komunalnega podjetja, poudarja direktor mag. Franc Dover:

Direktor Dover priznava, da plače pri njih niso zavidljive, kako torej naprej?

Kljub kadrovski podhranjenosti delo zaradi dobre organiziranosti še vedno opravljajo nemoteno. Po besedah direktorja Doverja so s primerljivimi komunalnimi podjetji zelo učinkoviti. A se zavedajo, da dolgoročno tega ne bodo zmogli. Zato z iskanjem potrebnega kadra intenzivno nadaljujejo. (BF)