Kaj bo novega na Slovenjebistriškem?

18.04.2019

Dotrajan slovenjebistriški bazen bo občina preuredila, prenovljen bo nared poleti 2020. (Foto: Zavod za šport Slovenska Bistrica)

Letošnje in prihodnje leto bodo na več koncih občine Slovenska Bistrica brneli delovni stroji. Kar nekaj pridobitev se obeta na področjih šolske in predšolske vzgoje, novo podobo dobiva zdravstveni dom, večja bo knjižnica, prenovljeno bo mestno kopališče in obnovljena športna dvorana.

Kje, kako, kdaj, zakaj?
Medtem, ko je slovenjebistriška občina v Ozki ulici v središču mesta končala gradnjo vrtca, ki bo vseljiv meseca maja, bodo delovni stroji kmalu brneli tudi pri 2. Osnovni šoli. Tam naj bi do jeseni zrasel prizidek, v katerem bodo zagotovili prepotrebne dodatne prostore za šolsko kuhinjo. Občina je prav tako začela pripravljati dokumentacijo za širitev vrtca na Keblju. Irena Jereb, vodja oddelka za družbene dejavnosti na slovenjebistriški občinski upravi o tem, kdaj se bo gradnja začela:

Večje prostore si bodo zagotovili tudi v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica. Objekt ne bodo širili, temveč ga bodo nadzidali. Z gradbenimi deli so začeli konec zime, v dodatnih prostorih pa bodo zagotovili prostor za ambulante in Center za krepitev zdravja. S prostorsko stisko se soočajo tudi v Knjižnici Josipa Vošnjaka. Zato bo predvidoma še letos občina v ta namen odkupila sosednjo hišo, v naslednjih letih pa jo bo obnovila in uredila za potrebe knjižnične dejavnosti. Prenove bosta deležna še športna dvorana Bistrica in tudi dotrajano mestno kopališče, ki bo osvežitve željne obiskovalce v posodobljeni podobi sprejel v poletnih mesecih leta 2020. (BF)
Štajerski val v sliki