Kaj bo turistom ponujala Rogaška Slatina?

02.12.2019

Cilji, pravi slatinski župan, so visoki. Da jih uresničijo, pa je nujno sodelovanje. (Foto: Štajerski val)

Naslednjih osem let bodo v Rogaški Slatini sledili novi turistični strategiji občine. Med njenimi temelji so mineralna voda ter zdravstvene in wellness storitve.

V Rogaški Slatini se bodo v naslednjih osmih letih, do leta 2027, ravnali po novi turistični strategiji. Župan Branko Kidrič pravi, da bodo z njo sledili turističnemu razvoju na petih področjih:

  

Kidrič si veliko obeta od Naravovarstvenega centra Sotla, ki ga bodo gradili ob bodočem Vonarskem jezeru. Začetek gradnje bodo obeležili v petek. Med znamenitostmi pa izpostavlja tudi razgledni stolp na območju starega mizarstva. Za to občina in lastnik Anton Škrabl, ki bo tam zgradil Evropski orglarski center, še izdeluje občinski podrobni prostorski načrt.

Medicinske in wellness storitve
Turistično strategijo je za občino Rogaška pripravilo podjetje Alpe-Adria Vita. V njej so kot glavne temelje za dodatni razvoj turizma prepoznali mineralno vodo ter zdraviliške in wellness storitve. Prav tako menijo, da turiste lahko v Rogaško privabijo s potmi, ki jim omogočajo gibanje v naravi. Veliko pozornost so namenili tudi doživetjem in dogodkom, ki bi bili namenjeni domačinom in turistom. Med njimi so spoznavanje zdraviliške in steklarske tradicije in vinske poti. Pri tem pa so si zastavili, kot še pravi Kidrič, zahtevne cilje:

 

Zato je, kot poudarja, ključno sodelovanje vseh turističnih ponudnikov. (TMG)
Štajerski val v sliki