september 11, 2019

Kaj je novega v zdravstvenem domu Slovenska Bistrica?

V Slovenski Bistrici so slovesno odprli nove prostore zdravstvenega doma. V prvi vrsti so namenjeni Centru za krepitev zdravja, ob njem pa so uredili še nekaj ambulant. Naložba je stala 1,3 milijona evrov.

Z nadzidavo je Zdravstveni dom (ZD) Slovenska Bistrica pridobil 400 m2 novih površin. V njem je prepotrebne prostore dobil Center za krepitev zdravja, prostor v novem nadstropju pa so namenili še patronažni službi, dispanzerju za ženske ter medicini dela, prometa in športa. Jožefa Lešnik Hren, direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, je na odprtju dejala:Zdravstveni dom Slovenska Bistrica je dobil nadzidek. (Foto: Štajerski val)

Naložba je stala 1,3 milijona evrov. Večino denarja je zagotovila občina Slovenske Bistrica, okrog 200 tisoč evrov pa je sofinanciralo zdravstveno ministrstvo. Je pa slovenjebistriški župan Ivan Žagar ob tem dejal:

Trak nadzidka je na včerajšnji slovesnosti poleg župana Žagarja in direktorice ZD Lešnik Hrenove prerezala še višja svetovalka direktorata za zdravje z Ministrstva za zdravje Vanja Blaznik. (TA)