junij 15, 2019

Kaj je zaznamovalo praznik občine Dobrna?

Danes praznuje občina Dobrna. Že sinoči so nagradili najbolj zaslužne občane. Ob prazniku pa so se tudi ozrli v leto, ki je za občino, in leto, ki je pred njo.

V občini Dobrna predvsem nadaljujejo začete naložbe. (Foto: Štajerski val)

Na slavnostni seji so na predvečer praznika podelili zlati, srebrni in bronasti grb občine. Najvišje priznanje, naziv častne občanke, je pripadel Herti Rošer, dolgoletni ravnateljici na tamkajšnji osnovni šoli, ki je tudi sicer močno vpeta v dogajanje v občini. Zlati grb je prejela predsednica turističnega društva Marija Deu Vrečer, srebrnega dolgoletni poveljnik gasilnega društva Boris Repas, prejemniki bronastega grba pa so kar trije – Jože Kovač, Stane Rehar in Medobčinsko društvo delovnih invalidov Celje.

Podelili so tudi tri županska priznanja. Teh so se razveselili športniki, ki so z iger specialne olimpijade v Abu Dhabiju prinesli odličja – plavalka Anja Golčer ter ekipa Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, ki so jo sestavljali košarkar Albin Kolar, atlet Vinko Rešetar in njun trener Andrej Pompe. Župansko priznanje pa je prejela še Ana Žužek, ki s svojo ekipo skrbi za urejanje okolice v Termah Dobrna.

Kakšno je bilo minulo leto in kaj prinaša novo?
Ob prazniku so se prav tako ozrli v minulo leto ter v leto, ki je pred občino. Od lanskega praznika so po besedah župana Martina Brecla več pozornosti posvetili cestam. Zaznamovale pa so ga tudi naložbe, ki se še nadaljujejo, pravi Brecl:

Brecl ob tem pogreša več denarja za manjše podeželske občine kot ga je na voljo v tej finančni perspektivi. Si pa v Dobrni s tega naslova obetajo finančno pomoč pri gradnji kolesarskih poti med Dobrno, Celjem, Vojnikom in Velenjem. (TMG)