maj 25, 2022

Kaj prinaša jesen na celjskem gledališkem odru?

V Gledališču Celje, kjer so minuli teden na oder postavili zadnjo predstavo letošnje gledališke sezone, so že predstavili repertoar prihajajoče, ki jo bodo začeli jeseni. Ljubitelji gledališča si bodo ogledali šest predstav, pet za odrasle in eno za otroke.

Nova sezona med drugim prinaša tudi 31. Dneve komedije. (Foto: Radio Štajerski val)

V Gledališču Celje se, kljub temu, da aktualna še traja, že pospešeno pripravljajo na novo gledališko sezono, ki jo bodo začeli jeseni. Kot pravi upravnica gledališča Tina Kosi, so pripravili preplet sodobnih in klasičnih dramskih besedil:



Ob tem pravi, da bo poseben dogodek zagotovo zadnja premierska uprizoritev sodobne slovenske drame Maje Šorli, dobitnice Grumove nagrade za najboljše slovensko dramsko besedilo, Tega okusa še niste poskusili, v režiji Nine Šorak. Na odru celjskega gledališča bodo ob tem uprizorili še finsko dramo Kristiana Smedsa Žalostinke iz srca Evrope, ki jo bo režiral finski režiser Jari Juutinen, ameriško romantično komedijo Poglej me! , avtorja Williama Missourija Downsa v režiji domačega režiserja Luke Marcena, klasično delo ruske književnosti Oblast teme Leva Nikolajeviča Tolstoja, ki jo režira Maša Pelko, avtorski projekt Varje Hrvatin z naslovom Ikigai ter predstavo za najmlajše Robin Hood v režiji Sama M. Strelca. Za najmlajše obiskavalce gledališča so pripravili dopoldanski, opoldanski in popoldanski Abonmajček, v sklopu katerega si bodo lahko ogledali lutkovni predstavi Zlatolaska in trije medvedi in Pravljice za mravljice ter plesno predstavo Žabji kralji in Rdeča kapica. Nova sezona se začne septembra. Takrat se bo z mesta upravnice uradno poslovila Tina Kosi, ki je celjsko gledališče vodila 15 let. Ob robu včerajšnje predstavitve novega repertoarja je dejala:



Ob tem upa, da bo:



V Gledališču Celje bo kot nov upravnik 1. septembra mandat nastopil Miha Golob

Sicer pa bodo v sezoni 2022/23 v celjskem gledališču pripravili že 31. festival Dnevi komedije. Javni anonimni natečaj za izvirno komedijo je že odprt, avtorji lahko svoja dela prijavijo do 30. septembra. Nagrado, žlahtno komedijsko pero, bodo podelili na komedijskem festivalu v začetku prihodnjega leta. Predvpis abonmajev se bo v gledališču začel 1. junija in bo trajal do 24. junija. Podrobnejše informacije najdete TUKAJ. (NS)