avgust 5, 2022

Kaj prinaša Poletje v Podčetrtku?

Poletje v Podčetrtku do konca poletja prinaša niz tradicionalnih prireditev v Podčetrtku in okolici. Na Virštanju bo Klopotčeva sobota, sledita Kuhinja na gradu Podčetrtek z Modrijani in Lovrenčev sejem, kjer bo prvo tekmovanje Društev kmetic v pripravi pohane svinjske ribice in praženega krompirja. 

Letos bodo na Lovrenčevem sejmu na svoj račun prišli ljubitelji mesne hrane, saj pripravljajo prvo tekmovanje Društev kmetic v pripravi pohane svinjske ribice in praženega krompirja. (Foto: Radio Štajerski val)

Na Virštanju in v "Šempetru" bo zazvenela klopotčeva pesem
Nadaljuje se sklop prireditev Poletje v destinaciji Podčetrtek 2022. Prva v nizu prireditev bo Klopotčeva sobota na Virštanju, ki bo v soboto v Centru za promocijo vin, kulture in turizma Banovina. Dogodek pripravlja Turizem Podčetrtek v sodelovanju z Društvom vinogradnikov Virštanj - Kozjansko in Krajevno skupnostjo Virštanj, ki na ta dan praznuje krajevni praznik. Kaj bomo doživeli, če jih obiščeno, razlaga direktor Turizma Boštjan Misja:



Klopotce kot simbol vinogradništva bodo ta konec tedna pod okriljem Društva vinogradnikov Bistrica ob Sotli postavljali tudi v nekaterih v "šempeterskih" vinotočih. Klopotčeva pesem bo v soboto ob 14. uri najprej zazvenela v Hrastju ob Bistrici, zaključek postavljanja klopotcev bo pod Kozolcem v Bistrici ob Sotli.


Na Lovrenčevem sejmu ob trški cesti v Podčetrtku se v soboto, 13. avgusta, obeta raznovrstna ponudba domačih pekovskih in mesnih izdelkov, medenih izdelkov, nakita, naravne kozmetike. (Foto: Radio Štajerski val)

Na gradu Podčetrtek lokalna kulinarika z Modrijani
11. avgusta bo Kuhinja na gradu Podčetrtek, kjer se bo z lokalnimi dobrotami predstavljalo 16 ponudnikov hrane in pijače, za zabavo bo skrbel DJ, med 17. in 19. uro bodo nastopili Modrijani. V soboto, 13. avgusta, bo v trškem jedru Podčetrtka tradicionalni Lovrenčev sejem, na katerem pa letos namesto tekmovanja v kuhanju bučne juhe pripravljajo mesno obarvano kulinarično tekmovanje, razlaga Boštjan Misja:

Med večjimi prireditvami v destinaciji Misja izpostavlja Terme Olimia fest s tržnico lokalnih izdelkov, srečelovom, mini discom in plesnim šovom animacijske ekipe, ki bo v petek in soboto, 12. in 13. avgusta, na trgu vasi Lipa v Termah Olimia. Obiska vredna bosta po njegovih besedah tudi bo Praznik Marijinega Vnebovzetja v Olimju in kmečka parada s hudomušnimi prikazi kmečkih opravil in gasilsko veselico v Pristavi pri Mestinju. Podrobneje o programu teh in drugih poletnih prireditev v destinaciji Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje izveste TUKAJ. (SP)