julij 12, 2021

Kako so se odrezali celjski maturanti?

Državni izpitni center je sporočil rezultate splošne mature. V spomladanskem roku jo je uspešno opravilo 5461 dijakov oziroma 97 odstotkov kandidatov. Vse točke je v državi zbralo 15 maturantov. Kako je bilo v Celju?

Med zlatimi maturanti je letos 25 dijakov I. gimnazije v Celju. (Foto: I. gimnazija v Celju)

Na I. gimnaziji v Celju je bilo uspešnih 188 maturantov oziroma 98,4 odstotka odstotkov kandidatov. Na gimnaziji imajo 25 zlatih maturantov, ki so dosegli vsaj 30 točk, med njimi pa so tudi trije diamantni maturanti ti so zbrali vse možne točke. "Mogoče bomo imeli še kakšnega zlatega ali zlato – še sedem jih ima 29 točk; med zlatimi pa so še štirje, ki imajo 33 točk in mogoče bo kdo na koncu tudi še diamanten," so ob tem zapisali na I. gimnaziji v Celju, kjer so maturanti povprečno zbrali 22,64 točke. Dijaki imajo namreč do četrtka čas, da podajo ugovore, le še jutri pa so mogoče prijave na jesenski rok mature.

Gimnazija Lava na Šolskem centru Celje je na splošni maturi zabeležila 99-odstotno uspešnost med svojimi maturanti. Imajo tudi sedem zlatih maturantov.

Dijaki Gimnazije Celje - Center so bili na splošni maturi 97-odstotno uspešni, povprečno so zbrali 21,2 točke. Med splošnimi maturanti je bilo pet zlatih. Gimnazija Celje - Center pa ima tudi oddelke, kjer dijaki šolanje zaključijo s poklicno maturo. Tako so bili dijaki programa predšolska vzgoja na poklicni maturi 100-odstotno uspešni, povprečno so zbrali 18,5 točke, imajo 11 zlatih maturantov, med njimi so tudi trije so diamantni. Sicer pa so z gimnazije sporočili, da so bili na poklicni maturi uspešni tudi vsi dijaki umetniške gimnazije likovne smeri. Skupno je na Gimnaziji Celje - Center splošno in poklicno maturo opravljalo 230 dijakov. (TMG)


Na Gimnaziji Celje - Center so že podelili spričevala poklicnim maturantom. Splošni jih bodo prejeli nocoj. (Foto: GCC)