julij 14, 2020

Kakšna je bila matura na Celjskem?

Matura je letos potekala v senci koronavirusa. Preverili smo, kako so se na maturi odrezali dijaki gimnazij in srednjih šol na Celjskem.

Dijaki so izvedeli tudi rezultate splošne mature. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

Znani so tudi rezultati letošnje splošne mature. Na njej je bilo uspešnih 93,92 odstotka dijakov, na poklicni maturi pa 92,59 odstotka. To je nekoliko manj kot lani, je bilo pa na obeh maturah več zlatih maturantov kot minulo leto.

Na splošni maturi je bilo v Sloveniji 280 zlatih maturantov. Na I. gimnaziji v Celju je bilo 19 zlatih maturantov. „Povprečno število točk je za celoto 21,71, posebej za splošno gimnazijo pa 23,44. Spet smo krepko presegli državno povprečje, ki je letos 20,35 točk,“ so ob tem zapisali na najstarejši celjski gimnaziji.

Na Gimnaziji Lava, ki deluje v okviru Šolskega centra Celje, so maturantje zabeležili 98-odstotni uspeh, imajo tudi tri zlate maturante. Na poklicni maturi na ŠCC so imeli 14 zlatih maturantov in enega diamantnega, ki je dosegel vse točke.

Z Gimnazije Celje-Center ob tem poročajo o 96-odstotni uspešnosti dijakov. Uspešno so maturo opravili vsi dijaki likovne smeri, na pedagoški smeri pa so imeli na poklicni maturi kar 20 zlatih maturantov.

Uspešno so poklicno maturo opravili tudi vsi dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina, med njimi je bilo pet zlatih maturantov. Z zlato maturantko na poklicni maturi pa se lahko pohvalijo tudi na Šolskem centru Šentjur. (TMG)