september 6, 2020

Kakšna je bila sezona na novem konjiškem bazenu?

Konjičani so letos dobili težko pričakovan, povsem obnovljen bazen. S poletno sezono, ki se je začela 10. julija in končala 1. septembra in ki jo je zaznamoval novi koronavirus, so na bazenu zadovoljni.

V Slovenskih Konjicah nekaj poletij bazena ni bilo, ker je bil star nujen prenove. Letos julija so dobili novo kopališče. (Foto: Štajerski val)

V prvi sezoni so na obnovljenem bazenu v Slovenskih Konjica - kako je bilo na julijskem slovesnem odprtu, preverite TUKAJ - prodali skoraj 5900 dnevnih vstopnic, od tega, kot so nam sporočili iz Javnega komunalnega podjetja Slovenske Konjice, več kot 2000 odraslih in nekaj več kot 3600 otroških, dijaških, študentskih in upokojenskih. Takoj po otvoritvi so prodali tudi 82 sezonskih kart.

Sezono je bila sicer tudi pri njih v znamenju ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Po tleh so zarisali črte, ki so obiskovalce opominjale na priporočeno varnostno razdaljo. V sanitarijah in garderobah je bila uporaba zaščitnih mask obvezna, prav tako tudi razkuževanje rok. Odstranili so ležalnike, ki bi jih bilo drugače potrebno večkrat dnevno razkužiti. Tudi obisk so omejili. Se pa, kot še sporoča upravljavec bazena, že sedaj veselijo nove sezone s čim več sončnimi dnevi in čim več obiskovalci. (EP)