junij 23, 2022

Katera podjetja s Celjskega so najbolj inovativna?

Regionalna gospodarska zbornica Celje je podelila priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Najboljše tri so se uvrstile še v nacionalni izbor.

Med zlatimi inovacijami iz celjske regije je kulinarični projekt Tuša, ki sodeluje z vrhunsko chefinjo Ano Roš. (Foto: TUŠ)

Na razpis je bilo prijavljenih 16 inovacij iz 13 podjetij, pri katerih je sodelovalo 52 inovatorjev. Po podatkih Regionalne gospodarske zbornice Celje so prijavili 8 procesnih, 7 produktnih in 1 kombinirano inovacijo. To dopoldne so jim podelili 4 zlata, 5 srebrnih in 4 bronasta priznanja ter 3 priznanja za prispevek na področju inovativnosti.

Zlato priznanje so dobili: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije za vpeljavo biorazgradljive vrvice v hmeljišča ter uporabo hmeljevine v novih industrijskih produktih, o čemer smo na Štajerskem valu že poročali; podjetje Kronoterm za toplotno črpalko Versi; Engrotuš za projekt Ana Roš & Tuš. Te tri inovacije bodo sodelovale še na v seslovenskem izboru. Zlato priznanje je sicer prejelo še podjetje CPPE za vertikalni konični liofilizator z visoko-strižnim mešalom. (AD)