april 15, 2019

Kdo je skuhal najboljšo kislo župo?

Konec minulega tedna se je začelo Šentjurjevo – največja turistična prireditev v občini Šentjur. Že v petek so v Zgornjem trgu postavili mlaj, in sicer na star način, osrednje dogajanje pa je bilo v soboto, ko smo Šentjurjevo obiskali tudi mi. Preverite, kako je bilo.

Šentjurjev sejem je priložnost za nakupe, pa tudi za druženje, rekreacijo in zabavo. (Foto: Štajerski val)

Obiskovalci hvalijo domače
Osrednje dogajanje je Šentjurjev sejem, kjer stojnice, na katerih ponujajo domače pridelke in izdelke, preplavijo šentjurski Zgornji trg. Ob tem pa je bilo v skladu s tradicijo še ostalo bogato dogajanje – manjkali niso Jurijev pohod, Šentjurjeve igre, tekmovanje v vleki vrvi, revija narodnozabavnih ansamblov in pevcev, Jurčkovanje za najmlajše, novost – predstavitev mladih glasbenikov – in seveda tekmovanje v kuhanju kisle župe. Pri kuhanju so se tokrat najbolje odrezali člani 6. mestne četrti, Kameno – Botričnica. Mi smo pred naš mikrofon ujeli nekaj obiskovalcev:



Šentjurjevega pa še ni konec. Zaradi praznikov bo dogajanje letos sicer nekoliko manj strnjeno kot običajno, nadaljevalo se bo prihodnjo sredo, 24. aprila, s praznovanjem praznika mesta Šentjur. Obetajo se še revija odraslih pevskih zborov, rock koncert Šentrock, tradicionalna razstava starodobnih avtomobilov in motorjev ter etno koncert na Botričnici, 2. maja. Podroben program najdete TUKAJ. (AD, LM)

Galerija slik