junij 3, 2022

Kdo so nagrajenci in naj športniki občine Poljčane?

V Poljčanah bo nocoj osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad v počastitev 14. občinskega praznika občine Poljčane. Najvišje letošnje priznanje, zahvalno listino, bo prejel KUD Andreja Stefanciosa Studenice. Župan bo podelil tudi nazive naj športnikom in športnim delavcem v letu 2021.

Datum praznika občine Poljčane je zgodovinsko pogojen z 2. junijem 1846, dnem, ko je v Poljčane pripeljal prvi vlak na progi Dunaj – Trst. (Foto: občina Poljčane)

V osredju občinskega praznika občine Poljčane bo podelitev priznanj in nagrad najzaslužnejšim občanom, društvom in organizacijam ter naj športnikom leta 2021. Najvišje letošnje priznanje, zahvalno listino občine Poljčane, bo tokear prejel KUD Andreja Stefanciosa Studenice. Poljčanski župan Stanislav Kovačič o nagrajencu pravi:


Priznanje občine bo prejela Krajevna organizacija Rdečega križa Poljčane. Kovačič priznanje takole utemeljuje:


Prvič letos bodo v Poljčanah podelili tudi zlati grb občine, ki ga namenjajo gospodarskim organizacijam in javni zavodom. Prejmeta ga Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane za 70 let delovanja in podjetje Eurel za 30 let uspešnega delovanja.


Ob občinskem prazniku bo župan po tradiciji podelil tudi naziv naj športnikom, ekipam in športnim delavcem za športne dosežke v letu 2021. In kdo so nagrajenci


Slovesnost s podelitvijo priznanj bo danes ob 19. uri v športni dvorani pri Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane.