julij 13, 2018

Kdo so nagrajenci občine Dobje?

Alojzija Rajh, Ekološka kmetija Čadej, Alojz Antlej in Maruša Tovornik so letošnji nagrajenci občine Dobje. Priznanja za minulo delo bodo prejeli na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku prihodnji konec tedna.

Občina Dobje svoj praznik obeležuje 22. julija. Na ta dan leta 1999 je namreč postala samostojna občina. (foto: guzaj.si)

Kmetija, pevka, humanitarec in učenka
Ob občinskem prazniku bo dobjanski župan Franc Leskovšek najzaslužnejšim občanom in občankam podelil tri priznanja občine in županovo priznanje. Priznanje občine Dobje bo za izjemne dosežke na področju zborovskega petja na državnem področju prejela Alojzija Rajh. Ekološka kmetija Čadej si je priznanje občine prislužila za dosežke na področju ekološke predelave in pridelave. Prav tako priznanje občine bo prejel Alojz Antlej, za dolgoletno nesebično delo na humanitarnem področju in prostovoljstvo. Župan Franc Leskovšek bo podelil tudi posebno županovo priznanje. Z njim se bo za izjemne dosežke na učnem področju okitila Maruša Tovornik. Osrednja občinska slovesnost s podelitvijo priznanj bo v Dobju 21. julija. (SP)