januar 28, 2018

Kdo so naj športniki Rogaške Slatine?

V Rogaški Slatini so razglasili naj športnike minulega leta. Med posamezniki sta po svojih športnih dosežkih lani še posebej izstopala odbojkašica Jasmina Zbil in košarkar Miha Fon. Košarkarji so slavili tudi med ekipami.

Ti športniki so na področju športa najbolj zaznamovali lansko leto v Rogaški Slatini.

Posebno priznanje tudi gospodarstveniku
Športna zveza Rogaška Slatina je naziv naj športnice leta 2017 podelila Jasmini Zbil, članici državne ekipe v sedeči odbojki. Lani je s soigralkami nastopila na evropskem prvenstvu v hrvaškem Poreču, kjer so osvojile peto mesto. V moški kategoriji je naziv naj športnika pripadel Mihi Fonu. Že tretje leto je član Košarkarskega kluba Rogaška, v tej sezoni je tudi kapetan moštva. Čeprav ne prihaja iz Rogaške Slatine, je zaradi svoje motiviranosti in predanosti slatinski košarki že pravi Slatinčan. Članska ekipa košarkarjev Rogaške je postala tudi naj ekipa minulega leta. Priznanje si je prislužila za svoje dosežke v državnem prvenstvu - v lanski sezoni je bila državna podprvakinja - in doprinos k prepoznavnosti mesta, za katerega nastopa. Z nazivom naj športnega društva se je letos okitil Nogometni klub Rogaška, posebno priznanje pa je slatinska športna zveza namenila podjetju Panles in njegovemu direktorju Robertu Pažonu, za finančno podporo košarkarskemu klubu, brez katere, kot so zapisali v obrazložitvi, ne bi dosegal takšnih uspehov.

Ponosni na športni duh v občini
V občini Rogaška Slatina so zelo ponosni na dobro razvito športno dejavnost, dosežke športnikov, na število otrok in rekreativcev, ki se ukvarjajo s športom, pa tudi na športno infrastrukturo. Zanjo, kot je v nagovoru izpostavil slatinski župan Branko Kidrič, namenjajo precej denarja. Med preteklimi naložbami je izpostavili nove dodatne tribune, ki so jih pod koši postavili v Športni dvorani Ratanska vas, odkupili so zemljišča za potrebe slatinskega teniškega kluba, dodaten prostor so z nakupom zemljišč zagotovili tudi ob nogometnem igrišču na Sotelski, kjer načrtujejo dodatnih 60 parkirnih mest. V letošnjem proračunu so sicer športu namenili okoli 465.000 evrov. V spodnjih posnetkih prisluhnite nagrajencem Jasmini Zbil, Mihi Fonu in Damjanu Novakoviću, trenerju Košarkarskega kluba Rogaška. Katji Žolgar so zaupali občutke ob prejetih priznanjih. (KŽ, NS)

Galerija slik

Datoteke

IZJAVA JASMINE ZBIL

IZJAVA MIHE FONA

IZJAVA TRENERJA KK ROGAŠKA DAMJANA NOVAKOVIĆA