maj 30, 2018

Kdo v tekmi za poslanske stolčke v celjskih volilnih okrajih?

Na nedeljskih predčasnih državnozborskih volitvah se v dveh celjskih volilnih okrajih 5. volilne enote za glasove volivcev skupaj poteguje 33 kandidatov, med njimi 16 žensk in 17 moških. Nekateri kandidirajo v obeh okrajih.

V teh dneh je že mogoče predčasno glasovati. (Foto: Štajerski val)

V 2. volilnem okraju – Celje 1, ki obsega del občine Celje ter občine Štore, Vojnik in Dobrna, se za poslanske stolčke borijo: Karmen Kozmus za SDS, za DeSUS Brigita Čokl, na listi Andreja Čuša in Zelenih Slovenije Ines Deželak, Anita Lukenda na Listi Marjana Šarca, Primož Slakan za NSi, Mateja Žvižej za Levico, Metka Modic za Dobro državo, Jure Ferlež za SD, Radomir Kopranović za Slovensko nacionalno stranko, Franc Mesojednik za Gibanje Skupaj Naprej, Danijel Navodnik za Zedinjeno Slovenijo, za SLS Branka Gal in Matevž Jug za SMC. Na glasovnicah je zapisano tudi ime Sonje Ramšak na listi Kangler in Primc, ki se je sicer umaknila iz volilne tekme.

V 3. volilnem okraju – Celje 2, ki obsega del občine Celje, s krajevnimi skupnostmi Trnovlje, Aljažev hrib, Pod gradom, Medlog ter mestne četrti Nova vas, Gaberje, Dolgo polje, Slavko Šlander, Center, Savinja in Karel Destovnik Kajuh, so na glasovnicah zapisani naslednji kandidati: za SDS Vinko Gorenak, Jožef Prevolšek za DeSUS, Sebastijan Kamenik za listo Andreja Čuša in Zelenih Slovenije, Katarina Karlovšek za Listo Marjana Šarca, Miha Lokovšek za NSi, Željko Cigler za Levico, Igor Gobec za Dobro državo, Olga Bezenšek Lalić za SD, Boštjan Grzinčič za Slovensko nacionalno stranko, Monika Jelen za Gibanje Skupaj Naprej, Robert Rozman za Zedinjeno Slovenijo, Darja Turk za SLS, Janja Sluga za SMC in Marija Gračnar na listi Kangler in Primc, ki se je umaknila iz volilne tekme.

Nekaj kandidatov za poslance kandidira tako v 2. kot v 3. volilnem okraju. To so: Marjetka Tratnik Volasko za GAS, Darko Oblak za Socialistično partijo Slovenije, Miha Ceglar za Piratsko stranko, Borut Arlič za Listo Bojana Požarja in Jasna Letica za Reset. (NS)

Povezani prispevki: 
KOGA MIKA POSLANSKI STOLČEK NA KONJIŠKEM? 
ZA KOGA BOSTE LAHKO VOLILI V ŠENTJURJU IN DOBJU?