oktober 5, 2018

Nova imena v bitki za šmarskega župana

V Šmarju pri Jelšah bodo na novembrskih volitvah zagotovo dobili novega župana, saj se aktualni Stanislav Šket ne bo potegoval za nov mandat. Kot kaže, bo boj pester. Bo kar pet kandidatov?

Novi župan šmarske občine ne bo imel pisarne dolgo v tej občinski stavbi, saj se bo občinska uprava prihodnje leto selila v nove prostore, v Šmarskem hramu. (Foto: Štajerski val)

Kot prvi je kandidaturo za župana šmarske občine že v začetku leta napovedal neodvisni kandidat David Stupica, ki je bil del iztekajočega mandata podžupan. Junija se mu je pridružil še veterinar Matija Čakš, ki ga podpirajo pomladne stranke SDS, Nova Slovenija in SLS ter lista Naša občina Šmarje. V Šmarju bo tudi ženska kandidatka, v boj se, kot nam je potrdila, podaja učiteljica Bojana Pevec, pravi, da bo neodvisna kandidatka. Podpise podpore za župana Šmarja pri Jelšah je v teh dneh začel zbirati tudi Marko Ketiš, ki je pred osmimi leti že kandidiral za župana. Takrat je dobil slabih 10 odstotkov glasov. O kandidaturi pa, kot nam je dejal, resno razmišlja tudi Janko Šket, ki si je v preteklosti v dveh mandatih izkušnje nabiral kot podžupan. Končno odločitev o kandidaturi bo sprejel v začetku prihodnjega tedna. (SP)