januar 24, 2022

V Kozjem letos prizidek vrtca

Občina Kozje bo zaradi prostorske stiske in povečanega vpisa otrok letos zgradila prizidek k vrtcu Zmajček. Prizidek, v katerem bosta dve novi igralnici, bo stal 380 tisoč evrov. Končan bo predvidoma v jeseni. Občina bo medtem uredila še en začasni vrtčevski oddelek v Večnamenskem centru Kozje.

Občina Kozje je v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja za izgradnjo prizidka k vrtcu Zmajček Kozje. (Foto: občina Kozje)

V Zmajčku do jeseni dva nova oddelka
Zaradi pomanjkanja prostora in povečanega števila vpisa otrok bo občina Kozje zgradila prizidek vrtca Zmajček Kozje, v katerem bosta dve novi igralnici. "Prizidek bo povezan z obstoječim objektom, imel pa bo tudi lasten vhod. Bruto površina novozgrajenih delov znaša 330 m2", napoveduje kozjanska županja Milenca Krajnc in dodaja, da bo novozgrajeni prizidek zagotavljal sprejem 24 otrok najmlajše starostne skupine. V vsakem oddelku bo prostora za 12 malčkov. Gradnja se bo po besedah županje začela spomladi in bo dokončana predvidoma v naslednjem šolskem letu. Naložba je ocenjena na približno 380 tisoč evrov in bo financirana iz proračuna občine Kozje.


Vrtec Zmajček Kozje je trenutno polno zaseden, obiskuje ga 90 otrok. (Občina Kozje)

Začasni oddelek vrtca v Večnamenskem centru Kozje
V vrtcu Zmajček je trenutno prostora za 5 oddelkov otrok, ki pa so polno zasedeni. Občina želi zagotoviti sprejem vseh otrok v domači občini, zato se je odločila za začasno ureditev dodatnih vrtčevskih prostorov v Večnamenskem centru Kozje, kjer bo predvidoma od 1. marca letos prostora še za eno skupino otrok, napoveduje Milenca Krajnc.


Otroci bodo v dodatnih vrtčevskih prostorih v Večnamenskem centru Kozje do letošnje jeseni, ko naj bi v Kozjem odprli nov prizidek vrtca. (SP)