januar 14, 2019

Nova kraljica prisega na penino

Konec minulega tedna so okronali novo Vinsko kraljico Slovenije. V letošnjem letu bo vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo ter turizem doma in v tujini predstavljala Meta Frangež. Simpatično 22-letnico, ki prihaja iz družine, ki jo odlikuje bogata vinarska dediščina, smo povprašali, kakšno bo njeno kraljevo leto.

Meta Frangež je 23. Vinska kraljica Slovenije, krono je nasledila od predhodnice Katarine Pungračič. (Foto: Jure Zauneker)

Kraljičino vino iz domače kleti
Meta Frangež
iz Gornje Radgone je 23. vinska kraljica, ki so jo doslej okronali v projektu Vinska kraljica Slovenije, katerega nosilec je Pomurski sejem. Na prestolu je nasledila lansko kraljico Katarino Pungračič. Meta je sicer študentka 3. letnika smeri vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru. Prihaja iz družine, ki jo odlikuje dolgoletna vinogradniška vinarska tradicija, še posebej pa je znana po svojih peninah, t. j. Hiša penin Frangež. Tudi zato ni naključje, da vino letošnje vinske kraljice, Traminec Brut natur 2008, prihaja iz domače kleti. Meti o novi kraljevski vlogi in letu, ki je pred njo, prisluhnite v spodnjem posnetku. Z njo se je pogovarjal Kristijan Šmid. (NS)

Datoteke

KLEPET Z NOVO VINSKO KRALJICO METO FRANGEŽ