april 21, 2022

Položili temeljni kamen za nov vitanjski vrtec

Vitanjski malčki vrtec obiskujejo na treh lokacijah, starši nekaterih otrok pa morajo, ker je prostora v Vitanju premalo, vrtčevsko varstvo poiskati v sosednjih občinah. Danes so položili temeljni kamen za gradnjo novega vrtca.

Takšen bo nov vrtec v Vitanju. (Foto: Štajerski val)

V Vitanju se bo ob osnovni šoli prihodnji mesec začela gradnja težko pričakovanega vrtca. Trenutno vrtec deluje na treh lokacijah. Pred leti so sicer sanirali trenutno stavbo vrtca, kjer so trije oddelki. Za dva oddelka pa tam ni prostora, zato eden gostuje v najetih prostorih, ki so v lasti župnije, eden pa je v stavbi osnovne šole. Tako je delo vrtca precej oteženo, pravi ravnateljica vitanjske osnovne šole in vrtca Tilka Jakob:

Nov vrtec bo v bližini šole, tako bo zagotavljanje hrane lažje, prav tako delo hišnikov in čistilk, manjši bo tudi strošek, otroci pa bodo imeli varstvo v sodobnih prostorih, pravi Jakobova. Kaj vse bo nov vrtec torej ponudil?


Temeljni kamen za novo vrtčevsko stavbo so položili v družbi ministrice za šolstvo Simone Kustec. (Foto: Štajerski val)

Gradnja novega vrtca bo stala 1,8 milijona evrov, polovico je občina Vitanje pridobila na razpisu ministrstva za šolstvo. Župan Slavko Vetrih pravi, da se bo gradnja začela že v začetku prihodnjega meseca:

Nov vrtec bo zgrajen leta 2024. Ob vrtcu in šoli pa bo občina do takrat uredila tudi športno igrišče. (TMG)